Međugeneracijska solidarnost kao načelo poslovanja

Dokup mirovine bila je jedina djelatnost naše tvrtke, za koju se specijalizirala od osnutka 1990. Naše poslovanje zasnivalo se  na načelu međugeneracijske solidarnosti. Solidarnost je načelo na kojem počiva moralno, socijalno osjetljivo i odgovorno društvo kao dio hrvatske tradicije, a dokup mirovine je plod solidarnosti, dijaloga i socijalnog partnerstva.
 
Sve što smo postigli u proteklih više od 20 godina temeljeno je na međugeneracijskoj solidarnosti, od „royalovskog“ odnosa prema umirovljenicima i njihovim obiteljima do partnerstva sa sindikatima i poslodavcima (u više od 250 gospodarskih sredina) radi doživotnog poboljšanja materijalnog položaja prijevremeno umirovljenih. Solidarnost kao načelo poslovanja pokazali smo osnutkom Kluba umirovljenika Royala 1994. godine, a zatim i pokretanjem Royalove zaklade za međugeneracijsku solidarnost, kojoj je s cilj promjena odnosa i mentaliteta društva prema osobama treće životne dobi.
 
Vjerujemo da će naša dugogodišnja dobra praksa, razumijevanje dvojbi i strahova radnika vezanih uz odlazak u prijevremenu mirovinu, precizni izračuni umanjenja mirovine („penalizacije“), iskustvo u zagovaranju zajedničkih interesa najstarijih radnika, njihovih poslodavaca i sindikata, te primjena socijalno i financijski prihvatljivog i ozakonjenog izvorno hrvatskog rješenja i dalje poticati interes za provedbu dokupa mirovine.
            O DOKUPU MIROVINE NA HTV-u
Dokup mirovine je doživotna otpremnina, odnosno dodatni mjesečni prihod uz mirovinu iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Namijenjen je zaposlenicima s ispunjenim uvjetima za prijevremenu starosnu ili starosnu mirovinu koji će u sporazumu s poslodavcem, unatoč ranijem umirovljenju i manjem stažu, ostvariti tzv. punu mirovinu. Dokupljena mirovina odgovara razlici između starosne ili prijevremene starosne mirovine ostvarene sukladno Zakonu o mirovinskom osiguranju i mirovine koja bi bila ostvarena da je navršena određena starosna dob i/ili navršen određeni mirovinski staž.