O NAMA

 

Što je dokup mirovine?

Dokup mirovine je jedinstveni, izvorno hrvatski model zbrinjavanja kojim poslodavac svojim zaposlenicima s ispunjenim uvjetima za prijevremenu starosnu ili starosnu mirovinu, u trenutku umirovljenja, omogućava primanje iznosa doživotne razlike.
Njezin iznos odgovara razlici između mirovine ostvarene u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i mirovine koju bi zaposlenik ostvario da je navršio određene godine života i/ili staž.

Svako umirovljenje prije ostvarenih uvjeta za starosnu mirovinu rezultira doživotno umanjenom mirovinom!

            O DOKUPU MIROVINE NA HTV-u
Dokup mirovine je doživotna otpremnina, odnosno dodatni mjesečni prihod uz mirovinu iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Namijenjen je zaposlenicima s ispunjenim uvjetima za prijevremenu starosnu ili starosnu mirovinu koji će u sporazumu s poslodavcem, unatoč ranijem umirovljenju i manjem stažu, ostvariti tzv. punu mirovinu. Dokupljena mirovina odgovara razlici između starosne ili prijevremene starosne mirovine ostvarene sukladno Zakonu o mirovinskom osiguranju i mirovine koja bi bila ostvarena da je navršena određena starosna dob i/ili navršen određeni mirovinski staž.